ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ για επίθεση στο Ομάν: Ντρόουν έπληξε το Mercer Street

17:05 - 31 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ για επίθεση στο Ομάν: Ντρόουν έπληξε το Mercer Street
Σε ντρόουν αποδίδει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ την επίθεση που δέχθηκε στα ανοιχτά του Ομάν το ισραηλινών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο, Zodiac Maritime, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο μέλη του πληρώματος.

Ειδικότερα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε πως παρέχει βοήθεια στο υπό ισραηλινής διαχείρισης πετρελαιοφόρο.

Το τάνκερ Mercer Street, ένα ιαπωνικής ιδιοκτησίας πλοίο με σημαία Λιβερίας, συνοδεύεται πλέον από το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, ανέφερε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, σε ανακοίνωση που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ειδικοί στα εκρηκτικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στο πλοίο για να βεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για το πλήρωμα και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια έρευνα για την επίθεση», λέει η Κεντρική Διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

«Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν μια επίθεση τύπου UAV (ντρόουν)», προστίθεται. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν για την επίθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.