ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άντριου Χόι: Ο γηραιότερος Ολυμπιονίκης σε βάθος… 53 χρόνων

20:24 - 02 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Άντριου Χόι: Ο γηραιότερος Ολυμπιονίκης σε βάθος… 53 χρόνων
Ο Άντριου Χόι έγινε σήμερα, στα 62 του χρόνια, ο γηραιότερος αθλητής που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και 53 χρόνια.

Ο Αυστραλός ιππέας, μάλιστα, κατέκτησε μέσα στην ημέρα δύο μετάλλια στο Τόκιο, αρχικά το ασημένιο στο ομαδικό του ιππικού τριάθλου και εν συνεχεία το χάλκινο στο ατομικό.

Ο Χόι συμμετέχει για όγδοη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ξεκινήσει το 1992 στη Βαρκελώνη, όπου κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό του ιππικού τριάθλου.

Η Αυστραλία διατήρησε τον τίτλο της και στις δύο επόμενες διοργανώσεις, το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Χόι πήρε και το ασημένιο στο ατομικό.

Από τότε, χρειάστηκε να περιμένει 21 χρόνια για να ανέβει ξανά στο βάθρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φτάνοντας στο σύνολο της καριέρας του τα έξι Ολυμπιακά μετάλλια.

Για να βρούμε κάποιο γηραιότερο αθλητή στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πρέπει να πάμε πίσω στο 1968, όταν ο -66χρονος τότε- Ελβετός Λουίς Νοβεράζ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στο Μεξικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.