ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Χόλιγουντ σχεδιάζει κινηματογραφικά στούντιο στη Βρετανία- Επένδυση £700εκ.

21:26 - 08 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Το Χόλιγουντ σχεδιάζει κινηματογραφικά στούντιο στη Βρετανία- Επένδυση £700εκ.
Τα σχέδια για μια «παγκόσμιας κλάσης» εγκατάστασεις για ταινίες και σειρές στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώθηκαν από ένα στούντιο του Χόλιγουντ.

Οι ιδιοκτήτες των Sunset Studios στο Λος Άντζελες και μια εταιρεία επενδύσεων αγόρασαν ένα χώρο 91 στρεμμάτων στο Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας για 120 εκατομμύρια λίρες.

Με την επιφύλαξη της άδειας σχεδιασμού, το κέντρο παραγωγής θα χτιστεί στο Broxbourne.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι "υποστηρίζει" την ανάπτυξη τέτοιων σκηνικών χώρων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Oliver Dowden, Υπουργός για τα Ψυφιακά, Πολιτισμό, Μέσα και Αθλητισμό, δήλωσε: «Αυτό το νέο στούντιο είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην ανθισμένη βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Μέσω της Βρετανικής Επιτροπής Κινηματογράφου, υποστηρίζουμε την ανάπτυξη σκηνών όπως αυτή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο - ενισχύοντας την τοπική οικονομία και υποστηρίζοντας τους παγκοσμίου επιπέδου δημιουργούς μας για να φτιάξουν το επόμενο σετ για την επόμενη bingeworthy επιτυχία τύπου Bond που θα σπάσει τα ταμεία.”

Ο κ. Dowen είναι ο συντηρητικός βουλευτής και για τη γειτονική εκλογική περιφέρεια του Χέρτσμιρ, η οποία περιλαμβάνει τα στούντιο Elstree.

Ο ιδιοκτήτης και χειριστής στούντιο με έδρα το Λος Άντζελες, Hudson Pacific, μαζί με την επενδυτική εταιρεία Blackstone και ελπίζουν να μετατρέψουν το Broxbourne σε κέντρο για βρετανικές και διεθνείς παραγωγές.

Οι εταιρείες προβλέπουν ότι "θα συνεισφέρει 300 εκατομμύρια λίρες ετησίως στην τοπική οικονομία" και πως θα μπορούσαμ να δημιουργήσουν έως και νέες 4.500 θέσεις εργασίας.

Ο James Seppala, επικεφαλής της Blackstone Real Estate Europe, δήλωσε ότι το έργο "θα προσφέρει ένα στούντιο παγκόσμιας κλάσης που θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι ένας κορυφαίος προορισμός για την παραγωγή περιεχομένου παγκοσμίως".

Αυτή θα είναι η πρώτη επέκταση της επωνυμίας Sunset Studios εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία φιλοξένησε κινηματογραφικές παραγωγές όπως τα When Harry Met Sally, Zoolander και La La Land.

Ο Victor Coleman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hudson Pacific, δήλωσε ότι ανυπομονεί να "συνεργαστεί με το Συμβούλιο του Broxbourne για να διασφαλίσει ότι το έργο θα έχει ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα".

Ο Lewis Cocking, επικεφαλής του συμβουλίου του Broxbourne Borough, είπε ότι είναι μια "φανταστική ευκαιρία" για την περιοχή.

"Οι δημιουργικές βιομηχανίες έχουν στρατηγική σημασία για εμάς και η δημιουργία 4.500 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας καθώς και η σχετική ώθηση στην τοπική οικονομία είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε μετά την πανδημία", είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.