ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Τέλος τα δωρεάν test κορονοϊού από τον Οκτώβριο

18:13 - 10 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Τέλος τα δωρεάν test κορονοϊού από τον Οκτώβριο
Στη Γερμανία θα σταματήσουν να προσφέρονται δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό από τις 11 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καθώς και οι ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων συναντήθηκαν σήμερα (10/8) προκειμένου να συζητήσουν μέτρα για την αποφυγή ενός νέου κύματος μολύνσεων, που οφείλεται στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και την αποφυγή αντιδημοφιλών περιορισμών.

Λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές, συμφώνησαν να δώσουν τέλος στα δωρεάν τεστ για όλους εκτός από αυτούς για τους οποίους δεν συνιστάται ο εμβολιασμός, όπως τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες.

Με τον τρόπο αυτό, αισιοδοξούν ότι θα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια για τον κορονοϊό δεδομένου του ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώσουν για τις εξετάσεις που χρειάζονται προκειμένου να μπορέσουν να μπουν σε εστιατόρια εσωτερικού χώρου, να λάβουν μέρος σε θρησκευτικές τελετές και να κάνουν σπορ εσωτερικού χώρου.

Τα τεστ ήταν δωρεάν για όλους τον Μάρτιο για να βοηθηθεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή μετά από μήνες αποκλεισμού. Αν και περίπου το 55% των Γερμανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί.

Στη Γαλλία, από την άλλη, οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν αφού ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε ένα σχέδιο για τους πολίτες που πρέπει να δείχνουν κάρτα υγείας για πολλές καθημερινές δραστηριότητες, αν και το σχέδιο έχει επίσης πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις.

Ο Άρμιν Λάσετ, ο συντηρητικός υποψήφιος για τη διαδοχή της κυρίας Μέρκελ, σημείωσε ότι η Γερμανία πρέπει να αυξήσει και τα τεστ και τους εμβολιασμούς.

«Θέλουμε και θα δοκιμάσουμε περισσότερα για να αποφύγουμε νέο lockdown», ανέφερε στη συνέλευση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ελπίζοντας να γίνει καγκελάριος μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ο ίδιος θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει νέους περιορισμούς και τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να εισαγάγει κίνητρα για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν και επίσης να αυξήσει τα υποχρεωτικά τεστ.

Στη Γερμανία καταγράφονταν περισσότερα από 3.000 κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το σύνολο στα 3,79 εκατομμύρια. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω κορονοϊού είναι 91.803. Η επίπτωση επτά ημερών σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σήμερα σε 23,5 ανά 100.000 άτομα, από 23,1 τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.