ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Άντριου Κουόμο μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

19:47 - 10 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Άντριου Κουόμο μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε σήμερα (10/8) την παραίτησή του, έπειτα από έρευνα που απέδειξε ότι ενεπλάκη στη σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουόμο, η απόφασή του θα τεθεί σε ισχύ σε 14 ημέρες. 

{https://twitter.com/NYGovCuomo/status/1425123162174414851}

Τη θέση του αναμένεται να αναλάβει η αντι-κυβερνήτης, Κάθι Χότσουλ, η οποία θα είναι και η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Ο Κουόμο που υπηρετεί από το 2011 ως κυβερνήτης της τέταρτης πολυπληθέστερης πολιτείας των ΗΠΑ, έκανε την ανακοίνωση αφότου η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς δημοσίευσε στις 3 Αυγούστου τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης πεντάμηνης έρευνας που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε συμπεριφορά που παραβίαζε την ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία.

Η πολυσέλιδη έρευνα διαπίστωσε ότι ο Κουόμο θώπευε, φιλούσε ή άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων σημερινών και πρώην κυβερνητικών υπαλλήλων. Η Μπρίτανι Κομίσο μία εκ των 11 γυναικών που αναφέρονται στην έκθεση από τη Γενική Εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, ζήτησε την τιμωρία του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.