ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιβηρία-Πυρκαγιές:Κηρύχθηκε αργία για την προστασία των πολιτών από τον καπνό

20:15 - 12 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Σιβηρία-Πυρκαγιές:Κηρύχθηκε αργία για την προστασία των πολιτών από τον καπνό
Στη Σιβηρία, οι αρχές της Γιακουτίας, κήρυξαν επίσημη αργία σε πληθώρα περιοχών, λόγω του καπνού που έχει προκληθει από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού.

Η Παρασκευή 13 Αυγούστου πρόκειται, ως εκ τούτου, να είναι ημέρα επίσημης αργίας σε 11 περιοχές και πόλεις της Γιακουτίας, στο βόρειο τμήμα της Σιβηρίας, σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο μέτρο λαμβάνεται ούτως ώστε να «προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού από τις αρνητικές επιπτώσεις των τοξικών ουσιών», οι οποίες κυκλοφορούν στον αέρα λόγω των δασικών πυρκαγιών, όπως επισημαίνεται.

Ανάμεσα στις ζώνες τις οποίες αφορά η απόφαση βρίσκεται και η πόλη Γιακούτσκ, το αεροδρόμιο της οποίας χρειάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την Τρίτη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών στην Γιακουτία, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται.

Το Σάββατο η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa υποστήριξε πως ο καπνός «διένυσε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα για να φθάσει στον Βόρειο Πόλο, κάτι που φαίνεται να γίνεται πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.