ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Η διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού για Τουρκοκύπριους

19:09 - 13 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Κύπρου, Νιόβη Παρισινού, σε γραπτή της δήλωση αναφέρεται στη δημιουργία λογαριασμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω ηλεκτρονικού τυποποιημένου εντύπου, τα σχετικά στοιχεία αναφορικά με τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Η ίδια προχώρησε σε διευκρινίσεις στο θέμα, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την εξασφάλιση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, όπως επισημαίνει στη δήλωσή της, που έχουν εμβολιαστεί. Για τη διευκόλυνση της δυνατότητάς τους να ταξιδέψουν, η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τη διάσταση του θέματος αυτού, αξιολόγησε κατά τις προηγούμενες μέρες τις διάφορες επιλογές και αποφάσισε τα εξής:

 "Τη δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου οι ενδιαφερόμενοι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω ηλεκτρονικού τυποποιημένου εντύπου, τα σχετικά στοιχεία, αναφορικά με τον εμβολιασμό τους. Αφού διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, τότε αυτόματα τα δεδομένα θα προωθούνται για την έκδοση EUDCC και οι αιτητές θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τρόπο ανάκτησης του πιστοποιητικού τους. Η λύση αυτή θα έχει ισχύ μέχρι και την 31η Αυγούστου 2021, αφού αξιολογούνται και εναλλακτικές λύσεις.

Η εν λόγω διαδικασία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, όσων θα ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες, και για τεκμηρίωση του σημείου αυτού θα είναι αναγκαία η υποβολή σάρωσης εισιτηρίου, το οποίο θα επιβεβαιώνει την ημερομηνία ταξιδιού του ενδιαφερόμενου. Επιπλέον, θα είναι αναγκαία η επισύναψη εγγράφων ταυτοποίησης, καθώς και της κάρτας εμβολιασμού.

Την ερχόμενη Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, θα εκδοθεί ενημερωτικό δελτίο Τύπου που θα διευκρινίζει τη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτημάτων.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διεργασίες για συντονισμό με τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία".

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.