ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Ζητά σύγκλιση των G7 για το Αφγανιστάν

21:22 - 16 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Ζητά σύγκλιση των G7 για το Αφγανιστάν
Για την κατάσταση στο Αφγανιστάν συνομίλησαν ο Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητά σύγκλιση της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον, «τόνισε την ανάγκη να συγκεντρωθεί η διεθνής κοινότητα και να υιοθετήσει μια ενιαία προσέγγιση για το Αφγανιστάν, τόσο όσον αφορά την αναγνώριση οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης όσο και την προσπάθεια πρόληψης μιας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζόνσον εξέφρασε στον Εμανουέλ Μακρόν την πρόθεσή του να φιλοξενήσει μια διαδικτυακή συνάντηση ηγετών της G7 για το Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν τη συνεχή σημασία της συνεργασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Αφγανιστάν ενώ συμφώνησαν στην προτεραιότητα απομάκρυνσης των υπηκόων των δυο χωρών, αλλά και «άλλους πολίτες» στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στρίτ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα εργαστούν από κοινού στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο «μια πιθανή κοινή απόφαση για το Αφγανιστά».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 16 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.