ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράκ: Οκτώ νεκροί από τουρκική αεροπορική επιδρομή εναντίον κλινικής

18:04 - 18 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ιράκ: Οκτώ νεκροί από τουρκική αεροπορική επιδρομή εναντίον κλινικής
Ο τελικός αριθμός των θυμάτων από την τουρκική αεροπορική επιδρομή στο βορειοδυτικό Ιράκ, εναντίον κλινικής στην περιοχή Σίντζαρ, όπου νοσηλευόταν μέλος της οργάνωσης ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αυξήθηκε την Τετάρτη (18/8), και από τους τρεις ανήλθε στους οκτώ νεκρούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Ο αριθμός των μαρτύρων του τουρκικού βομβαρδισμού είναι οκτώ: τέσσερις εργαζόμενοι της κλινικής και τέσσερις μαχητές της 80ής ταξιαρχίας» του συνασπισμού του Χασντ αλ-Σάαμπι, γνωστοποίησε η διοίκηση της πόλης Σίντζαρ, πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή.

Όπως αναφέρει τοπική πηγή, η επιδρομή διεξήχθη «με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

Όσον αφορά την 80ή ταξιαρχία του Χασντ αλ-Σάαμπι, πρόκειται για ένα συνασπισμό ένοπλων οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στο ιρακινό κράτος και πρόσκειται στο ΡΚΚ. Η εν λόγω ταξιαρχία αποτελείται από μέλη των Γιαζίντι, μειονότητας που υπέστη διωγμούς από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από το 2014, και της οποίας η Σίντζαρ είναι το προπύργιο.

Στην ίδια περιοχή, αλλά και στο γειτονικό ιρακινό Κουρδιστάν, το ΡΚΚ, οργάνωση που η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», διαθέτει ορμητήρια τα οποία βομβαρδίζονται τακτικά από την Άγκυρα.

Η πρώτη τουρκική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα στην πόλη Σίντζαρ προκάλεσε τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της 80ής ταξιαρχίας.

Στέλεχος του ΡΚΚ, μέλος και αυτό των μειονότητας Γιαζίντι, είχε τραυματιστεί και διακομισθεί στην κλινική που βομβαρδίστηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με τοπική πηγή, δεν περιλαμβάνεται στους 8 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην επιδρομή.

Η Βαγδάτη κατηγορεί τακτικά για τις παραβιάσεις της ιρακινής εθνικής κυριαρχίας. Η ιρακινή διπλωματία έχει καλέσει κατ’ επανάληψη τον Τούρκο πρεσβευτή προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Έως τώρα, η κυβέρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού Μουσταφά αλ-Καζίμι δεν έχει αντιδράσει στις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Σίντζαρ από τον Τούρκο γείτονά της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.