ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν

08:28 - 20 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν
Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Πλήθη συνεχίζουν όμως να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος νατοϊκός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται.

Οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει την αναζήτησή τους για πρόσωπα που εργάστηκαν με τις αμερικανικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνει εμπιστευτικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, παρά την υπόσχεσή τους να μην πάρουν εκδίκηση από τους αντιπάλους τους.

Η έκθεση, την οποία συνέταξε μια ομάδα ειδικών αξιολόγησης των κινδύνων για τον ΟΗΕ, η οποία περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρει πως οι Ταλιμπάν διαθέτουν λιστες με πρόσωπα που θέλουν να συλλάβουν.

Εκείνοι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης στους κόλπους των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και των μονάδων πληροφοριών, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν «στοχευμένες επισκέψεις πόρτα-πόρτα» στα σπίτια των προσώπων εκείνων που θέλουν να συλλάβουν, όπως και στις κατοικίες των μελών των οικογενειών τους, λέει η έκθεση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.