ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τζεφ Μπέζος επέστρεψε στον «θρόνο» του-Ο πιο πλούσιος άνθρωπος

18:36 - 20 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ο Τζεφ Μπέζος επέστρεψε στον «θρόνο» του-Ο πιο πλούσιος άνθρωπος
Στην πρώτη θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου επέστρεψε, σύμφωνα με το Forbes, ο Τζεφ Μπέζος, καθώς στα τέλη Ιουλίου έχασε την πρωτιά από τον μεγιστάνα της μόδας Μπερνάρ Αρνό.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (18/8) η μετοχή της LVMH του Αρνό κατέγραψε «βουτιά» 5,2% (απώλειες 9,9 δισ. δολαρίων), με αποτέλεσμα στο κλείσιμο των συναλλαγών εκείνης της ημέρας η περιουσία του Μπέζος να «αγγίζει» τα 186,1 δισ. δολάρια, με τον Αρνό να έρχεται δεύτερος με 185 εκατ. δολάρια και με τον Έλον Μασκ να ακολουθεί με 181,2 δισ. δολάρια.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Τζεφ Μπέζος αποχώρησε από τον ρόλο του ως CEO της Amazon, όμως συνεχίζει να διατηρεί το ρόλο του ως ececutive chairman και διαθέτει κάτι παραπάνω από 10% των μετοχών της Amazon, ποσοστό που αποτελεί το 88% της προσωπικής του περιουσίας. Το υπόλοιπο καλύπτουν οι Blue Origin, Washington Post, ένα σημαντικό ποσοστό ακίνητης περιουσίας και άλλες επενδύσεις. 

Από την πλευρά του, ο 72χρονος Αρνό είναι πρόεδρος και CEO της LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει brands όπως: Moët & Chandon Champagne, Hennessy cognac, Louis Vuitton, Dom Perignon, Loewe, Christian Dior, Marc Jacobs, Sephora και Kenzo.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.