ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άδεια επείγουσας χρήσης στο κουβανέζικο εμβόλιο Soberana 2

11:29 - 21 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Άδεια επείγουσας χρήσης στο κουβανέζικο εμβόλιο Soberana 2
Άδεια επείγουσας χρήσης δόθηκε στο Soberana 2, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή του τομέα των φαρμάκων της Κούβας (CECMED), με τη χώρα να διαθέτει πλέον δύο εγκεκριμένα εμβόλια για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Η ανακοίνωση της CECMED έγινε έναν μήνα μετά τη χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης στο Abdala, που αποτελεί το πρώτο εμβόλιο για την COVID-19 στη Λατινική Αμερική.

Η άδεια δόθηκε έπειτα από «αυστηρή διαδικασία ελέγχου» τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας «αποτιμήθηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούν την αποτελεσματικότητα» του σκευάσματος αυτού, είπε η Όλγα Λίντια Χακόμπο, η διευθύντρια της CECMED.

Το Soberana 2, το οποίο σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές έχει αποτελεσματικότητα 91,2% ως προς την αποτροπή της εκδήλωσης συμπτωμάτων, είναι ήδη μέρος προγράμματος ανοσοποίησης που αποτελείται από δύο δόσεις και μια τρίτη με το Soberana Plus.

Η χορήγηση των Soberana και Abdala -και αυτό απαιτεί τρεις δόσεις- άρχισαν τον Μάιο στην Κούβα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο στοχευμένης παρέμβασης στις περιοχές που πλήττονταν περισσότερο από την πανδημία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.