ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τις επόμενες εβδομάδες ανακοινώνουν οι Ταλιμπάν το νέο κυβερνητικό πλαίσιο

16:29 - 21 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Τις επόμενες εβδομάδες ανακοινώνουν οι Ταλιμπάν το νέο κυβερνητικό πλαίσιο
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι Ταλιμπάν αναμένεται να ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης για το Αφγανιστάν, όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους, μετά την γρήγορη ανάληψη της εξουσίας στη χώρα.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε, στην Καμπούλ βρίσκεται ήδη και ο συνιδρυτής και δεύτερος στην ιεραρχία των Ταλιμπάν, μουλάς Abdul Ghani Baradar.

«Νομικοί, θρησκευτικοί και ειδικοί στην εξωτερική πολιτική μεταξύ των Ταλιμπάν στοχεύουν να παρουσιάσουν το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο Reuters.

Πρόσθεσε ότι το νέο πλαίσιο για τη διακυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν θα αφορά μια δημοκρατία με τον δυτικό ορισμό του όρου, αλλά «θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Ακόμη, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ισλαμιστικού κινήματος, οι Ταλιμπάν θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους και θα ερευνήσουν τις πληροφορίες για αντίποινα και ωμότητες που κατηγορούνται ότι διαπράττουν μέλη τους.

Σημειώνεται ότι οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, καθώς εισήλθαν στην Καμπούλ την Κυριακή (15/8) και επιχείρησαν να παρουσιάσουν ένα μετριοπαθές πρόσωπο.

Οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν από το 1996 ως το 2001 και ανατράπηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διότι παρείχαν καταφύγιο στους μαχητές της Αλ Κάιντα που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.