ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κυκλώνα μετατράπηκε η τροπική καταιγίδα Χένρι στις ΗΠΑ

19:33 - 21 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Σε κυκλώνα μετατράπηκε η τροπική καταιγίδα Χένρι στις ΗΠΑ
Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ προετοιμάζεται για την άφιξη της τροπικής καταιγίδας Χένρι, η οποία αργά το πρωί του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ) πέρασε στην κατηγορία του «κυκλώνα» και απειλεί να φέρει θυελλώδεις ανέμους (ως 120 χλμ/ώρα) και ισχυρές βροχοπτώσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες στην περιοχή, έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Νωρίτερα, η καταιγίδα συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ κινείτο βόρεια, σε απόσταση 320 χιλιομέτρων ανατολικά της Βόρειας Καρολίνας. Δεδομένης της έως τώρα πορείας του ο Χένρι αναμένεται να αγγίξει έδαφος ως κυκλώνας, στο Λονγκ Άιλαντ, τη Νέα Υόρκη ή τη νότια Νέα Αγγλία αύριο, επισημαίνει το Κέντρο σε μια προειδοποίηση που εξέδωσε.

Σε τμήματα του Λονγκ Άιλαντ, της Νέας Υόρκης και του Νιου Χέιβεν, στο Κονέτικατ, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για κυκλώνα. Άλλες περιοχές της Νέας Αγγλίας, όπως το Ναντάκετ βρίσκονται επίσης σε συναγερμό για ακραία καιρικά φαινόμενα.

{https://twitter.com/NHC_Atlantic/status/1429091432652890114}

{https://twitter.com/NWSWPC/status/1429101664141594632}

«Πρόκειται για μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Οι πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες τους από την άνοδο της στάθμης των υδάτων και το ενδεχόμενο άλλων επικίνδυνων συνθηκών», τονίζει το NHC.

Εάν ο Χένρι πλήξει τη νοτιοανατολική Νέα Αγγλία ως κυκλώνας, θα είναι ο πρώτος που θα αγγίξει απευθείας στεριά μετά τον κυκλώνα Μπομπ το 1991, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν γνωρίζω τι να περιμένουμε, έχει περάσει καιρός από τότε που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάτι σοβαρό», δήλωσε η Κλάρα Πρέσιγκ, που διαμένει στο Φαλμάουθ, μια πόλη στο Κέιπ Κοντ, στη Μασαχουσέτη, σε παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

{https://twitter.com/AP/status/1429094843146543105}

Οι κυβερνήτες της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ και του Κονέτικατ Νεντ Λάμοντ κινητοποίησαν την Εθνοφρουρά στις πολιτείες τους για να βοηθήσουν σε πιθανές επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης συντριμμιών.

Στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ, αξιωματούχοι των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων προειδοποίησαν ότι σφοδρές βροχοπτώσεις και σαρωτικοί άνεμοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες στους δρόμους και να μειώσουν την ορατότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.