ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφγανιστάν: Τέσσερις γυναίκες νεκρές-Χιλιάδες απελπισμένοι πολιορκούν το αεροδρόμιο της Καμπούλ

22:03 - 21 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Αφγανιστάν: Τέσσερις γυναίκες νεκρές-Χιλιάδες απελπισμένοι πολιορκούν το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Σκηνές χάους διαδραματίστηκαν για ακόμη μία ημέρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου τέσσερις γυναίκες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθεια τους να δραπετεύσουν από τη χώρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Έτσι, ο τραγικός απολογισμός ανέβηκε στους 15 νεκρούς στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το Sky News, η κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο όλο και επιδεινώνεται συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Απελπισμένοι άνθρωποι αναμένουν για ώρες κρατώντας στα χέρια τα χαρτιά τους και τα φοβισμένα παιδιά τους.

Οι στρατιώτες προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο και στέκονταν επάνω σε τοίχους, ρίχνοντας νερό με σωλήνες σε μια προσπάθεια να τους δροσίσουν, καθώς γιατροί έτρεχαν ανάμεσα στα θύματα.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1429119856771805194}

Ο δημοσιογράφος Κιμ Σενγκούπτα τουίταρε από το αεροδρόμιο σήμερα το απόγευμα και είπε ότι είδε «τέσσερις ανθρώπους, όλες γυναίκες, να πεθαίνουν είτε από την ζέστη είτε από την συντριβή».

«Οι άνθρωποι έξω από το αεροδρόμιο δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα σε αυτό και οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός του δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει έξω» περιγράφει στο βρετανικό δίκτυο η Nadene Ghouri, εθελόντρια που προσπαθεί να βοηθήσει Αφγανούς υπηκόους που κινδυνεύουν, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, δικαστών και δημοσιογράφων.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 21 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.