ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συναγερμός» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Ανταλλαγή πυρών με νεκρό

08:49 - 23 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
«Συναγερμός» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Ανταλλαγή πυρών με νεκρό
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, μετά από νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/8) ο Μπούντεσβερ, ο ομοσπονδιακός στρατός της Γερμανίας, ξέσπασε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και άγνωστους επιτιθέμενους στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του γερμανικού στρατού στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Στη μάχη ενεπλάκησαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, κατά την ίδια πηγή.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στις τάξεις του γερμανικού στρατού, διαβεβαίωσε ο ίδιος.

{https://twitter.com/Bw_Einsatz/status/1429660320490999810}

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προειδοποίησαν τους υπηκόους τους στο Αφγανιστάν να αποφύγουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, λόγω απειλών ασφαλείας στην περιοχή.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από έναν μόνο αεροδιάδρομο από την προηγούμενη Κυριακή, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των Ταλιμπάν.

Πάντως, η Δύση δρομολογεί την επιτάχυνση της επιχείρησης απεγκλωβισμού πολιτών των συμμαχικών δυνάμεων, αλλά και Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν με τις εν λόγω δυνάμεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 23 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.