ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Αυστηροποιούνται οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους

16:25 - 23 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Αυστηροποιούνται οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους
Παρά τους ήδη ισχύοντες περιορισμούς στην καθημερινότητα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, δεν παρατηρείται προς το παρόν κάποια αντιστροφή της αρνητικής τάσης για εμβολιασμό, στα κέντρα εμβολιασμού και τα ιατρεία της Γερμανίας, τα οποία είναι εξουσιοδοτημένα να εμβολιάζουν και αυτά.

Βέβαια, σε κάποια ομοσπονδιακά κρατίδια υπάρχουν ενδείξεις για μια ελαφρά αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, που ωστόσο είχε πρόσφατα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Άλλα κρατίδια αναμένουν αυξανόμενο αριθμό εμβολιασμών. Σαφώς, δε μπορεί να προβλεφθεί αν και πότε θα συμβεί. Αυτό υποδεικνύει έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). 

Από σήμερα (23/8), θα ισχύσουν μερικώς διευρυμένοι περιοριστικοί κανόνες όταν τα επίπεδα μόλυνσης είναι υψηλά στη Γερμανία: έτσι, η πρόσβαση σε εστιατόρια, κομμωτήρια, κλινικές, πισίνες και άλλους εσωτερικούς χώρους επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί, σε όσους έχουν αναρρώσει και σε έχουν κάνει ή διαγνωστικό τεστ το οποίο βέβαια θα είναι αρνητικό. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (Stiko) συνέστησε εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και αυτό αναμένεται να επηρεάσει το ποσοστό των εμβολιασμών. 

Παράλληλα, από τις 11 Οκτωβρίου, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δεν θα διατίθενται πλέον δωρεάν στην Γερμανία, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να επηρεάσει θετικά το ποσοστό των εμβολιασμένων.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.