ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer από την FDA

16:59 - 23 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer από την FDA
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε την πρώτη πλήρη έγκριση για εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην πανδημία.

Το εμβόλιο δύο δόσεων που αναπτύχθηκε από τον φαρμακευτικό κολοσσό της Νέας Υόρκης, Pfizer και τη γερμανική BioNTech είναι τώρα το πρώτο πλήρως εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, ιολόγοι και νομικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι η πλήρης έγκριση θα μπορούσε να βοηθήσει να πείσει τους πιο διστακτικούς ανθρώπους να εμβολιαστούν, να ενθαρρύνει περισσότερους οργανισμούς να απαιτήσουν ανοσοποίηση και να επιτρέψει σε αυτούς που το φτιάχνουν να το προωθήσουν καλύτερα, στην αγορά.

{https://twitter.com/US_FDA/status/1429800729917669379}

"Αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί τώρα να εμπνεύσει επιπλέον εμπιστοσύνη για να εμβολιαστούν", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εν ενεργεία Επίτροπος του FDA, Janet Woodcock.

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκαν από τις Moderna, Johnson & Johnson και Astra Zeneca, εξακολουθούν να καλύπτονται από άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Η Moderna δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει την αίτησή της για πλήρη έγκριση από τον FDA τον Αύγουστο.

«Και τα τρία εμβόλια για τον κορονοϊό πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του FDA για άδεια επείγουσας χρήσης, η έγκριση του οργανισμού θα πρέπει να αυξήσει την πίστη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

{https://twitter.com/POTUS/status/1429810939256320000}

Η πλήρης έγκριση καλύπτει άτομα 16 ετών και άνω που κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και θα παραμείνει διαθέσιμο σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών υπό την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά, περίπου 171 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως, με περισσότερους από τους μισούς να έχουν λάβει το εμβόλιο Pfizer.

"Ελπίζω ότι αυτή η έγκριση θα βοηθήσει στην αύξηση της εμπιστοσύνης στο εμβόλιό μας, καθώς ο εμβολιασμός παραμένει το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να προστατεύσουμε ζωές και να επιτύχουμε ανοσία αγέλης", δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

{https://twitter.com/AlbertBourla/status/1429807757469880328}

Τελευταία τροποποίηση στις 18:43 - 23 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.