ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Παρήγγειλε άλλες 35 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Pfizer

17:58 - 23 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Παρήγγειλε άλλες 35 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Pfizer
Η κυβέρνηση της Βρετανίας γνωστοποίησε σήμερα (23/8) ότι παρήγγειλε άλλα 35 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2022, με σκοπό την προστασία του πληθυσμού από τον νέο κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του «τα επόμενα χρόνια».

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Ευρώπη, με 131.000 νεκρούς, έχει ήδη παραγγείλει πάνω από 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια αφορούν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Το ακριβές ποσό που αναμένεται να διατεθεί για την αγορά των 35 εκατομμυρίων δόσεων δεν διευκρινίστηκε. Στις νέες συμβάσεις που υπέγραψαν με την ΕΕ οι εταιρείες Pfizer και Moderna αύξησαν τις τιμές των εμβολίων, γεγονός που οι γαλλικές αρχές απέδωσαν στην ανάγκη να προσαρμοστούν τα σκευάσματα αυτά στις νέες παραλλαγές.

«Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη χώρα στο μέλλον, είτε αυτό αφορά τον ιό, είτε τις μεταλλάξεις του», επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη χώρα, σχεδόν το 88% των πολιτών άνω των 16 ετών έχει ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και περίπου το 77% έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 31.914 κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ 40 ασθενείς πέθαναν. Την Κυριακή είχαν αναφερθεί 32.253 νέες μολύνσεις και 49 θάνατοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.