ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπούλ:Συναντήθηκε ο διευθυντής της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν

15:49 - 24 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Καμπούλ:Συναντήθηκε ο διευθυντής της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, είχε εμπιστευτική συνομιλία με τον αρχηγό των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ, στην Καμπούλ εχθές (23/8) στην πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το φονταμενταλιστικό καθεστώς από την κατάληψη της εξουσίας στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, υποστηρίζει ότι ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ταλιμπάν στην αφγανική πρωτεύουσα, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να στείλει στην Καμπούλ τον Ουίλιαμ Μπερνς, που παρουσιάζεται ως ο πλέον έμπειρος από τους διπλωμάτες του, απηχεί την σοβαρότητα της κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνησή του με την εσπευσμένη επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από το Αφγανιστάν.

Ο μουλάς Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος της Καμπούλ.

Σαφώς, δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών, ωστόσο, είναι πιθανόν ότι το θέμα ήταν η καταληκτική ημερομηνία της λειτουργίας της αερογέφυρας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Εκπρόσωπος της CIA και του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.