ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καναδάς: Σταμάτησε τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν

17:34 - 26 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Καναδάς: Σταμάτησε τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν
Οι δυνάμεις του Καναδά στην Καμπούλ σταμάτησαν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών νωρίτερα σήμερα (26/8), πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, ανέφερε ο μεταβατικός επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατηγός, Γουέιν Άιρ.

"Μείναμε στο Αφγανιστάν όσο περισσότερο μπορούσαμε... μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε μείνει περισσότερο και να τους είχαμε σώσει όλους", υποστήριξε ο Άιρ σε συνέντευξη Τύπου. "Το ότι δεν μπορέσαμε είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά οι συνθήκες επί του εδάφους επιδεινώθηκαν ραγδαία."

Ο Άιρ υποστήριξε πως ο Καναδάς απομάκρυνε ή διευκόλυνε την απομάκρυνση περίπου 3.700 Καναδών και Αφγανών πολιτών.

Η χώρα είχε δεν είχε σημαντική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν για επτά χρόνια.

Ο Άιρ υπογράμμισε πως η αποστολή απομάκρυνσης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και αντιμετώπισε "σημαντικές και δυναμικές" απειλές. "Καθ΄όλη τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχαν φήμες για πολλές επικείμενες επιθέσεις."

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει ότι θα τηρήσουν την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου για την ολοκλήρωση της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν, ενώ σήμερα κάλεσαν τους Αφγανούς να φύγουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, επικαλούμενες απειλή επίθεσης μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.