ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters-Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τις εκρήξεις στην Καμπούλ

18:00 - 26 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Reuters-Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τις εκρήξεις στην Καμπούλ
Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχο των Ταλιμπάν, σημειώνει ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν και φρουροί των Ταλιμπάν.

Την πληροφορία για νεκρούς επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αριθμό θυμάτων.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε κέντρο ελέγχου έξω από την κεντρική πύλη Abbey Gate του αεροδρομίου, που παλαιότερα βρισκόταν ο βρετανικός στρατός, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Μέχρι στιγμής, γίνονται αναφορές για πάνω από 70 τραυματίες. Επίσης, λίγη ώρα μετά τις δύο εκρήξεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν για επίθεση αυτοκτονίας.

{https://twitter.com/ABC/status/1430897461137080328}

{https://twitter.com/GeopolUpdates/status/1430900490154385414}

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ανέφερε ότι η έκρηξη ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα, ενώ συμπλήρωσε ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μία ακόμη έκρηξη στο ξενοδοχείο Μπάρον ή κοντά σε αυτό, στην πύλη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων Αμερικανών και αμάχων», δήλωσε ο Κίρμπι σε ανάρτηση στο Twitter.

Δύο οι εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο - Στο Ισλαμικό Κράτος επιρρίπτουν την ευθύνη οι ΗΠΑ

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστήριξε το Politico, το οποίο επικαλέστηκε έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν πάνω από 50 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι συνέβη και δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο. Προηγουμένως, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα» 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε έκτακτα, αργότερα σήμερα, συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα» προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην Καμπούλ, έπειτα την έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της πόλης, υπογράμμισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για την κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και θα προεδρεύσει της COBR (επιτροπή διαχείρισης κρίσεων) αργότερα σήμερα το απόγευμα", είπε ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:06 - 27 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.