ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλια: Πάνε για τρίτη δόση χωρίς έγκριση από τον EMA

13:07 - 27 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλια: Πάνε για τρίτη δόση χωρίς έγκριση από τον EMA
Περισσότερη σύγχυση και αβεβαιότητα παρά... καθησυχασμό, προκάλεσε ανακοίνωση της Κομισιόν, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, με την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων για τον κορονοϊό.

Ενώ δε η Κομισιόν «ομολογεί» ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων προγραμματίζεται χωρίς την προαπαιτούμενη έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, περιορίζεται να «δεί» μόνον νομικούς κινδύνους και όχι κινδύνους υγείας.

Αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένους νομικούς κινδύνους επειδή δεν έχει γίνει ακόμη σύσταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση πρόσθετης δόσης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει επανειλημμένα δηλώσει πως χρειάζεται περισσότερα δεδομένα πριν μπορέσει να εγκρίνει τη χρήση ενισχυτικών δόσεων, όμως οκτώ ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να συστήσουν την πρόσθετη δόση και άλλες 13 ετοιμάζονται να προχωρήσουν σύντομα σε παρόμοιες ενέργειες. «Αυτή τη στιγμή οι ενισχυτικές δόσεις δεν περιλαμβάνονται στην έγκριση της διάθεσης των εμβολίων κατά της Covid-19 και δεν έχουν ακόμη υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση από τον EMA, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα», ανέφερε η Κομισιόν.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.