ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο ATM κρυπτονομισμάτων στην Ονδούρα

12:28 - 29 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Πρώτο ATM κρυπτονομισμάτων στην Ονδούρα
Το πρώτο ATM για κρυπτονομίσματα στην Ονδούρα άνοιξε αυτή την εβδομάδα καθώς οι υποστηρικτές του bitcoin ήθελαν να αυξήσουν την ζήτηση για τα ψηφιακά κεφάλαια μετά από το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ το οποίο είναι η πρώτη χώρα που καθιέρωσε το bitcoin σαν νόμιμο νόμισμα.

Το μηχάνημα, το οποίο έχει ονομαστεί “la bitcoinera” θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκτάνε bitcoin και ethereum χρησιμοποιώντας το τοπικό νόμισμα, λεμπίρα, και εγκαταστάθηκε σε έναν πύργο με γραφεία στην πρωτεύουσα Τεγουσιγάλπα από την εταιρεία TGU Consulting Group.

Ο Juan Mayen, διευθύνων σύμβουλος της TGU, άνοιξε τον δρόμο για να φέρουν το ATM στην Ονδούρα ελπίζοντας ότι θα εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τα ψηφιακά κεφάλαια βιώνοντας τα από πρώτο χέρι.

Μέχρι τώρα, δεν υπήρχε αυτόματος τρόπος να αγοράσει κάποιος κρυπτονομίσματα.

“Έπρεπε να το κάνεις από άνθρωπο σε άνθρωπο, να βρεις κάποιον που ήταν διατεθειμένος να το κάνει, να συναντηθείτε από κοντά και να κουβαλήσει ένα Χ ποσό μετρητών. Αυτό είναι πολύ άβολο και επικίνδυνο, δεδομένου το περιβάλλον που επικρατεί στην Ονδούρα” είπε ο Mayen.

Την Παρασκευή, το ένα Ethereum άξιζε $3.237 και το bitcoin $48.140. Αν η υπηρεσία αποδειχτεί να είναι δημοφιλής, ο Mayen είπε ότι ελπίζει να εγκαταστήσει και άλλες μονάδες.

Για να γίνει μία αγορά, οι χρήστες πρέπει να σκανάρουν μία επίσημη ταυτότητα και να εισάγουν προσωπικά τους δεδομένα όπως το τηλέφωνο.

Πολλοί προγραμματιστές λογισμικού στην Ονδούρα πληρώνονται ήδη με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Mayen, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι μία πιο φθηνή λύση να στείλουν εμβάσματα.

Το 2020, οι άνθρωποι από την Ονδούρα που ζούνε στο εξωτερικό, και κυρίως στις ΗΠΑ, έστειλαν $5.7 δισεκατομμύρια, περίπου το 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), σε εμβάσματα.

Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε τον Ιούνιο μία πρόταση από τον Πρόεδρο Nayib Bukele για γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα υιοθετήσει το Bitcoin σαν νόμιμο νόμισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.