ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την αμερικανική επίθεση στην Καμπούλ

11:25 - 30 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την αμερικανική επίθεση στην Καμπούλ
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σε συνέντευξη του παραχώρησε σήμερα (30/8) στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, καταδίκασε τις ΗΠΑ για την επίθεση που εξαπέλυσαν την Κυριακή, με μη επανδρωμένο αεροπλάνο στην Καμπούλ με στόχο έναν ύποπτο καμικάζι χωρίς προηγουμένως να τους ενημερώσει, λέγοντας ότι η επίθεση αυτή προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε σε γραπτή του απάντηση στο CGTN ότι είναι παράνομο οι ΗΠΑ να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βούληση σε άλλες χώρες.

«Αν υπήρχε πιθανή απειλή στο Αφγανιστάν θα έπρεπε να έχει αναφερθεί σε εμάς, όχι να γίνει μια αυθαίρετη επίθεση που προκάλεσε απώλειες μεταξύ αμάχων», επεσήμανε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ συμπληρώνοντας ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου υπογράμμισαν ότι ο καμικάζι προετοίμαζε για λογαριασμό του ISIS-K, τοπικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, επίθεση με στόχο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, όπου τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ερευνά τις πληροφορίες για θανάτους αμάχων από την χθεσινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

«Γνωρίζουμε ότι ακολούθησαν σημαντικές και ισχυρές εκρήξεις που προκλήθηκαν μετά την καταστροφή του αυτοκιντήτου που υποδηλώνουν ότι μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης μέσα σε αυτό πιθανόν να προκάλεσε επιπλέον θύματα», σημείωσε.

Ο Μουτζάχιντ εξέδωσε μια παρόμοια καταδικαστική ανακοίνωση για την επίθεση των ΗΠΑ με μη επανδρωμένο αεροπλάνο το Σάββατο από την οποία σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ναγκαχάρ, στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τον δύο γυναίκες και ένα παιδί τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 30 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.