ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η SpaceX του Έλον Μασκ μεταφέρει... προμήθειες στο διάστημα (video)

15:50 - 30 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Η SpaceX του Έλον Μασκ μεταφέρει... προμήθειες στο διάστημα (video)
Η SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ ξεκίνησε μια ακόμη αποστολή προς τα αστέρια, στέλνοντας την Κυριακή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορτίο 4.800 λιβρών.

Το φορτίο μεταφέρεται σε μια κάψουλα που ονομάζεται Dragon και περιέχει μια ποικιλία αντικειμένων, όπως αβοκάντο, παγωτό, μυρμήγκια και ένα ρομποτικό μπράτσο. Αυτή είναι η 23η εκτόξευση προμήθειας της SpaceX για τη NASA.

Τα αβοκάντο και άλλες προμήθειες τροφίμων αποτελούν μέρος αποστολής φρέσκων τροφίμων για τους επτά αστροναύτες που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

{https://twitter.com/Reuters/status/1432336634599542788}

Ο εν λόγω Σταθμός είναι μια ερευνητική εγκατάσταση όπου οι αστροναύτες πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα πειραμάτων που κυμαίνονται από τη διατήρηση συστημάτων υποστήριξης της ζωής έως την εκμάθηση του πώς να καλλιεργούν τρόφιμα στο διάστημα.

Ο Mark Vande Hei, η Megan McArthur και ο Shane Kimbrough από τις ΗΠΑ, ο Oleg Novitskiy και ο Pyotr Dubrov από τη Ρωσία, ο Akihiko Hoshide από την Ιαπωνία και ο Thomas Pesquet από τη Γαλλία βρίσκονται όλοι στον Σταθμό.

Ο Vande Hei, ο Novitskiy και ο Dubrov βρίσκονται στο διάστημα για 143 ημέρες, ενώ οι McArthur, Kimbrough, Pesquet και Hoshide είναι εκεί για 129 ημέρες.

Πολλά από τα υλικά που μεταφέρονται από τη Space X πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε διαστημική έρευνα, όπως τα μυρμήγκια και οι γαρίδες.

Ένα από αυτά τα πειράματα θα εξετάσει πώς μεγαλώνουν και λειτουργούν οι ντομάτες και άλλα φυτά σε περιβάλλον χωρίς βάρος, ενώ τα μυρμήγκια θα χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη της συμπεριφοράς σήραγγας των εντόμων στο διάστημα. Οι γαρίδες άλμης θα μελετηθούν για να διαπιστωθεί εάν μια αποικία μπορεί τελικά να αναπτυχθεί στο διάστημα για να παρέχει φρέσκια πρωτεΐνη στους αστροναύτες.

Επίσης, στη κάψουλα Dragon υπάρχει ένα ρομποτικό χέρι από την ιαπωνική νεοσύστατη εταιρεία Gitai, Inc. Οι αστροναύτες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το ρομποτικό βραχίονα για επισκευές και άλλες εργασίες.

Η εκτόξευση πυραύλου επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου αλλά καθυστέρησε λόγω του θυελλώδους καιρού κοντά στο σημείο εκτόξευσης. Τελικά απογειώθηκε την Κυριακή από ένα συγκρότημα εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Η κάψουλα Dragon θα τοποθετηθεί στον διαστημικό σταθμό τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 30 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.