ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

14:27 - 31 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ισραήλ: Κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού
Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού παρουσιάστηκε το προηγούμενο 24ωρο το Ισραήλ, όπου καταγράφηκαν σχεδόν 11.000 νέες περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη (31/8), παραμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, από το Υπουργείο Υγείας.

Δεν έχει πάψει να αυξάνεται τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού κυρίως εξαιτίας της εξάπλωσης του πιο μεταδοτικού μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού στους ανεμβολίαστους ενήλικες, αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πριν από περισσότερο από έξι μήνες, γεγονός που ώθησε τις αρχές να εκκινήσουν εκστρατεία για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου.

Τη Δευτέρα οι αρχές είχαν γνωστοποιήσει περισσότερα από 9.000 νέα κρούσματα, ενώ σήμερα ανακοίνωσαν 10.947 (7,65% θετικών τεστ), αριθμός που ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 10.118 νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί σε ένα 24ωρο στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο υποστήριξε ωστόσο μια ελαφρά μείωση του αριθμού των σοβαρών κρουσμάτων στην χώρα.

Παρά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να μην αναβάλλει την επιστροφή στα θρανία για τους 2,4 εκατομμύρια μαθητές της χώρας, που προβλέπεται για αύριο. Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ωστόσο ότι το προσωπικό των σχολείων που αρνείται να εμβολιαστεί οφείλει  να παρουσιάζει ένα αρνητικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ μείωσε την Κυριακή στα 12 έτη το κατώτερο ηλικιακό όριο προκειμένου να μπορεί να λάβει κάποιος μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων που συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα.

Έπειτα από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε χθες να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς στα μη απαραίτητα ταξίδια από τη χώρα αυτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.