ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ταλιμπάν κάνουν «κηδείες» σε Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους

22:58 - 31 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Οι Ταλιμπάν κάνουν «κηδείες» σε Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους
Σε «εικονικές» κηδείες των αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών δυνάμεων προχώρησαν νωρίτερα την Τρίτη (31/8) οι Ταλιμπάν, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων για να γιορτάσουν το τέλος του 20ετούς πολέμου με τη Δύση.

Η εικονική κηδεία, στην οποία περιέφεραν φέρετρα καλυμμένα με γαλλικές και βρετανικές σημαίες στους δρόμους που ήταν γεμάτοι από κόσμο, σηματοδότησε το τέλος ενός 20ετούς πολέμου και μια βιαστική και ταπεινωτική έξοδο για την Ουάσινγκτον και τους νατοϊκούς συμμάχους της.

Ορισμένοι από το πλήθος κράδαιναν ψηλά τα όπλα, ενώ άλλοι ύψωναν σημαίες των Ταλιμπάν ή τράβαγαν φωτογραφίες την πομπή με κινητά τηλέφωνα.

{https://twitter.com/Telegraph/status/1432759861922648069}

«Η 31η Αυγούστου είναι η επίσημη Ημέρα Ελευθερίας μας. Αυτή την μέρα, αμερικανικές δυνάμεις κατοχής και δυνάμεις του ΝΑΤΟ εγκατέλειψαν τη χώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, Κάρι Σαγίντ Χόστι, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Zhman TV κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής κάλυψης του γεγονότος.

Άλλες εικόνες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο σήμερα έδειχναν μέλη των Ταλιμπάν να περπατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ φορώντας αμερικάνικες στρατιωτικές στολές εργασίας, άλλα να κρατούν αστραφτερά τουφέκια και άλλα να δοκιμάζουν διόπτρες νυχτερινής όρασης ή να περιεργάζονται αμερικανικά ελικόπτερα.

{https://twitter.com/MihajlovicMike/status/1432743595849703426}

Οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρώντας κατέστρεψαν περισσότερα από 70 αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης. Απενεργοποίησαν επίσης τα συστήματα αεράμυνας που αναχαίτισαν μια απόπειρα επίθεσης με ρουκέτες του Ισλαμικού Κράτους την παραμονή της αμερικανικής αποχώρησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.