ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουρλά (Pfizer): Στην φάση 2 το φάρμακο κατά του κορονοϊού

16:43 - 01 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Μπουρλά (Pfizer): Στην φάση 2 το φάρμακο κατά του κορονοϊού
Στη δεύτερη φάση των δοκιμών για το φάρμακο κατά του κορονοϊού έχει μπει η Pfizer.

Την ανακοίνωσε έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά , ο οποίος τόνισε πως το φάρμακο προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα και θα εγκριθεί εφόσον περάσει και τη φάση τρία.

Για την ώρα είναι στη δύο, με τον Μπουρλά να σημειώνει στο Twitter: «Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό».

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία.

Στόχος είναι το φάρμακο να είναι διαθέσιμο στην αγορά έως τα τέλη του 2021. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.