ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία: Τα εργατικά συνδικάτα διεκδικούν περισσότερες αργίες

19:18 - 01 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Αγγλία: Τα εργατικά συνδικάτα διεκδικούν περισσότερες αργίες
Οι ηγέτες των εργατικών συνδικάτων στην Αγγλία ζητούν από την κυβέρνηση να δημιουργήσει τέσσερις νέες επίσημες αργίες καθώς οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν την τελευταία αργία πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (TUC) είπε ότι οι οκτώ αργίες τον χρόνο που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στην Αγγλία και την Ουαλία, είναι πολύ λιγότερες από άλλες χώρες.

Οι εργαζόμενοι στην Σκωτία έχουν 11 εθνικές αργίες φέτος ενώ η Βόρεια Ιρλανδία έχει 10. Ωστόσο, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν περισσότερες αργίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη TUC.

Η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Φιλανδία και η Κύπρος, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της ΕΕ με 15 ημέρες η κάθε μία, ενώ η Ιαπωνία έχει 17 και η Κίνα και η Νέα Ζηλανδία έχουν 11, σύμφωνα με το δελτίο της TUC.

Η γενική γραμματέας, Frances O’Grady, είπε ότι “Η αργία του Αυγούστου είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για όλους αυτούς που δουλεύουν σκληρά για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την πανδημία, και ιδίως τους υπαλλήλους στη πρώτη γραμμή”.

“Αλλά, μετά τον Αύγουστο, δεν υπάρχει αργία μέχρι τα Χριστούγεννα και αυτό είναι επειδή ο αριθμός των αργιών που παίρνουμε σαν χώρα είναι πολύ μικρός σε σχέση με άλλες χώρες. Μερικές ακόμη αργίες θα ήταν ένας τέλειος τρόπος για να ευχαριστήσουμε τους Άγγλους εργαζόμενους που μας βοηθήσαν να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές και θα μας ανεβάσει επίπεδο σε εργαζόμενους άλλων χωρών. Ήρθε η ώρα για μία εθνική συζήτηση – πότε θα πρέπει να είναι οι επόμενες αργίες μας; Τι θα πρέπει να γιορτάζουν; Μία φθινοπωρινή αργία που θα σπάει το μεγάλο διάστημα για τα Χριστούγεννα θα είναι μία πολύ καλή αρχή”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.