ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Αίτημα στην FDA για τρίτη δόση εμβολίου

11:42 - 02 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Moderna: Αίτημα στην FDA για τρίτη δόση εμβολίου
Η Moderna, ζήτησε την Τετάρτη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να επιτρέψει τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό κατά της covid-19, προσδοκώντας ότι το επίπεδο των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό θα αυξηθεί.
Η FDA εξετάζει τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό, αλλά μέχρι σήμερα έχει επιτρέψει μόνο σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό να λαμβάνουν τρίτη δόση. Η Pfizer και η Moderna υποστηρίζουν πως τρίτη δόση πρέπει να λάβει και ο γενικός πληθυσμός.
Σύμφωνα με τη Μoderna, το επίπεδο των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό είχε μειωθεί σημαντικά μετά το πέρασμα περίπου έξι μηνών από τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου.
 
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, παρέδωσε τα αποτελέσματα από τις κλινικές έρευνες που διεξήγαγε σε σχεδόν 350 συμμετέχοντες, οι οποίοι έλαβαν μια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 έξι μήνες μετά τη δεύτερη. Η φαρμακευτική εταιρεία υποστηρίζει πως έπειτα από την τρίτη δόση, επετεύχθη αντίστοιχο ποσοστό αντισωμάτων σε όλες τις ηλικίες.

Η Moderna επεσήμανε ότι προβλέπει να υποβάλει αυτά τα δεδομένα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές, τις επόμενες ημέρες.
 
Η δοσολογία της τρίτης δόσης είναι 50 μικρογραμμάρια, δηλαδή η μισή ποσότητα των δύο αρχικών δόσεων.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 02 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.