ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφγανιστάν: Σε διαβουλεύσεις Κατάρ-Ταλιμπάν για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

14:56 - 02 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Αφγανιστάν: Σε διαβουλεύσεις Κατάρ-Ταλιμπάν για το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Το Κατάρ εργάζεται με τους Ταλιμπάν για να επαναλειτουργήσει "μόλις είναι δυνατόν" το αεροδρόμιο της Καμπούλ, γνωστοποίησε σήμερα (2/9) ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ενώ εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει "καμιά συμφωνία" για το θέμα αυτό.

"Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μόλις αυτό είναι δυνατό", σημείωσε ο Μοχάμεντ μπεν Αμπντεραχμάν Αλ-Θάνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ντόχα μαζί με τον βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ. "Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία", είπε ωστόσο.

"Βρισκόμαστε πάντα στο στάδιο της αξιολόγησης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη για την ημερομηνία κατά την οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακό, όμως δουλεύουμε σκληρά", συμπλήρωσε ο υπουργός του Κατάρ, η χώρα του οποίου διατηρεί στενούς δεσμούς με το ισλαμιστικό κίνημα των Ταλιμπάν, που κατέλαβε την εξουσία στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου.

"Είναι πολύ σημαντικό οι Ταλιμπάν να καταδείξουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν ένα ασφαλές πέρασμα (για την έξοδο από τη χώρα) και ελευθερία κίνησης στον αφγανικό λαό", συνέχισε επεξηγώντας πως οι συνομιλίες περιλαμβάνουν και την Τουρκία, "αν μπορεί να παράσχει μια τεχνική βοήθεια στο στάδιο αυτό".

"Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλά νέα τις επόμενες ημέρες", υπογράμμισε επίσης ο υπουργός.

Το Κατάρ, που έστειλε την Τετάρτη, ένα Boeing C-17A Globemaster στην αφγανική πρωτεύουσα, έχει στραμμένη πάνω του την προσοχή της διεθνούς κοινότητας λόγω της ικανότητάς του να επικοινωνεί με τους νέους κυρίαρχους της Καμπούλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.