ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ:Η Τσέινι αντιπρόεδρος της επιτροπής έρευνας της επίθεση στο Καπιτώλιο

16:15 - 02 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ:Η Τσέινι αντιπρόεδρος της επιτροπής έρευνας της επίθεση στο Καπιτώλιο
Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Λιζ Τσέινι θα είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής του Κογκρέσου που θα ερευνήσει τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, γνωστοποίησε η εν λόγω επιτροπή.

Η ανακοίνωση ενδέχεται να αυξήσει τις επικρίσεις εναντίον της Τσέινι -επί τρεις θητείες μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων και κόρης του ρεπουμπλικανού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι- από βουλευτές οι οποίοι είναι στενοί σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ, πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η Τσέινι αναμένεται να είναι μία εκ των δύο ρεπουμπλικανών βουλευτών που θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη επιτροπή. Μάλιστα, της είχε αφαιρεθεί ο ηγετικός ρόλος της στην κοινοβουλευτική ομάδα των ρεπουμπλικάνων στη Βουλή αφού είχε καταγγείλει τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ που σχετίζονταν με το ότι η ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν ήταν προϊόν νοθείας. 

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής διαμόρφωσαν την επιτροπή παρά τις αντιρρήσεις των ρεπουμπλικάνων βουλευτών, οι οποίοι υποστηρίζουν τον Τραμπ, προκειμένου να ερευνήσει την επίθεση στο Καπιτώλιο από τον όχλο των οπαδών του ενώ το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να επικυρώσει την εκλογική νίκη του δημοκρατικού Μπάιντεν. 

Περίπου 600 άτομα είχαν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση.

Η επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της και πραγματοποίησε μια πρώτη ακροαματική συνεδρίαση τον Ιούλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.