ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν-Κατέλαβαν την Πανσίρ

21:01 - 03 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν-Κατέλαβαν την Πανσίρ
Αιχμαλωτίστηκαν οι στρατιώτες της αντίστασης «λιοντάρια της Πανσίρ» και πλέον οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν.

«Οι Ταλιμπάν έχουν τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής επαρχίας Πανσίρ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος, Μπιλάλ Καρίμι. «Η Πανσίρ εισήλθε στον πλήρη έλεγχο του Ισλαμικού Εμιράτου», είπε ο Καρίμι, με ανάρτηση στο twitter.

Τρεις άλλες πηγές των Ταλιμπάν, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι το κίνημα πλέον έχει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρου του Αφγανιστάν.

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στην Καμπούλ, μετέδωσε ότι η Πανσίρ έπεσε στον έλεγχο των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι νωρίτερα σημειώθηκαν στην επαρχία σφοδρές μάχες.

Μια πηγή στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Καμπούλ τόνισε επίσης ότι η Πανσίρ καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν.

«Η επαρχία Πανσίρ έπεσε, όλοι οι άνθρωποι ή στρατιώτες της αντίστασης αιχμαλωτίστηκαν, ο Αμρουλάχ Σάλεχ και ο Αχμάντ Μασούντ τράπηκαν σε φυγή», είπε η πηγή.

Ο Μουλά Μπασαντάρ επικεφαλής της νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν

Πηγές των Ταλιμπάν δήλωσαν νωρίτερα ότι ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν, Μουλά Μπασαντάρ, θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να προμηθεύσει όπλα στη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν, μεταδίδει το RIA.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συζητήσει τη «νομιμοποίηση» πολιτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, «φωτογραφίζοντας» τους Ταλιμπάν, που ελέγχουν τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 03 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.