ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nord Stream2: Συγκολήθηκε κι ο τελευταίος σωλήνας-Πότε τίθεται σε λειτουργία

18:59 - 06 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Nord Stream2: Συγκολήθηκε κι ο τελευταίος σωλήνας-Πότε τίθεται σε λειτουργία
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Nord Strem 2, του αγωγού φυσικού αερίου που προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Ευρώπης. Σήμερα ανακοινώθηκε η συγκόληση του τελευταίου σωλήνα και ότι η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία Nord Stream 2 ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι βυθίστηκε και ο τελευταίος σωλήνας, ο οποίος συνδέθηκε με το τμήμα του αγωγού που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά και από αυτήν την σύνδεση, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω προετοιμασίες πριν από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού. Αναμένεται ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom, η οποία ανήκει στο ρωσικό κράτος, θα χρησιμοποιήσει για τις πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου αρχικά το πρώτο σκέλος του αγωγού το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Λόγω του αγωγού, η γερμανική κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από τις ΗΠΑ προήλθαν απειλές κυρώσεων υπό τον πρώην πρόεδρο Τραμπ. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φοβούνται μειονεκτήματα από την λειτουργία του. Υπήρξαν επίσης αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:25 - 06 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.