ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Εκεχειρία στον πόλεμο του «λουκάνικου»-Παρατείνεται η περίοδος χάριτος

19:18 - 06 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Brexit: Εκεχειρία στον πόλεμο του «λουκάνικου»-Παρατείνεται η περίοδος χάριτος
Ανακωχή στον πόλεμο του «λουκάνικου» αναμένεται να πραγματοποιήσουν Ε.Ε. και Βρετανία, παρατείνοντας την περίοδο χάριτος στους περιορισμούς των τροφίμων που μπορούν να διασχίσουν το σύνορο από τη Βρετανία στη Βόρειο Ιρλανδία χωρίς ελέγχους.

Υπό την αρχική συμφωνία για το Brexit, το εμπόριο κατεψυγμένων κρεάτων και φρέσκων λουκάνικων στη Βόρειο Ιρλανδία από την υπόλοιπη Βρετανία θα έπρεπε να ρυθμιστεί εκ νέου μέχρι τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι έξι επιπλέον μήνες από την ολοκλήρωση της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. δόθηκε προκειμένου οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες και στην γενικότερη κατάσταση του Brexit.

Ωστόσο, αντ’ αυτού οδήγησε στον λεγόμενο «πόλεμο του λουκάνικου». Οι δύο πλευρές μετρίασαν τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατείνοντας την προθεσμία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, αλλά φαίνεται πως η προθεσμία θα παραταθεί εκ νέου, καθώς οι διαφορές δεν έχουν επιλυθεί ακόμη.

Η νέα παράταση θα ανακοινωθεί σύντομα ενδεχομένως και αύριο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο χρόνος της παράτασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 06 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.