ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φινλανδία: Πλήρης άρση περιορισμών μόλις φτάσουν οι εμβολιασμένοι το 80%

20:52 - 06 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Φινλανδία: Πλήρης άρση περιορισμών μόλις φτάσουν οι εμβολιασμένοι το 80%
Η Φινλανδία πρόκειται να άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς που έχουν τεθεί για την καταπολέμηση της Covid-19 όταν το 80% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ένας στόχος που αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε ξανά την κοινωνία και να την διατηρήσουμε ανοιχτή», δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν αφιερωμένη στη στρατηγική της χώρας κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η αύξηση της ανοσοποιητικής κάλυψης είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά καθώς βελτιώνεται η υγειονομική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι εστιατόρια και μπαρ υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την χωρητικότητα και τα ωράρια λειτουργίας τους σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία του ιού, και ορισμένες τοπικές αρχές συνιστούν την τηλεργασία και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.