ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για κορονοϊό και γρίπη

22:04 - 09 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για κορονοϊό και γρίπη
Μονοδοσικό εμβόλιο που θα «χτυπά» ταυτόχρονα τον κορονοϊό και την εποχική γρίπη, αναπτύσσει η Moderna.

Μέσω της τεχνολογίας mRNA, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα συνδυάζει την τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού και την ετήσια δόση κατά της γρίπης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε «περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna», προσθέτοντας ότι η τεχνολογία mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις «από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

{https://twitter.com/moderna_tx/status/1435954000394964993}

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - ενισχυτική για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη», ανακοίνωσε.

Η εταιρεία θεωρεί ότι η τεχνολογία mRNA θα έχει πλεονεκτήματα έναντι των κοινών εμβολίων της γρίπης, καθώς θα υπάρχει δυναμική για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην παρασκευή.

Με βάση τα στοιχεία της φαρμακοβιομηχανίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια τρίτη δόση εμβολίου ίση με 50 mg, ήτοι η μισή ποσότητα από τις δύο πρώτες δόσεις, ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:19 - 09 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.