ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CDC:11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν οι ανεμβολίαστοι από κορονοϊό

23:28 - 10 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
CDC:11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν οι ανεμβολίαστοι από κορονοϊό
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσε ότι όσοι δεν έχουν λάβει και τις δύο δόσεις διατρέχουν κατά 11 φορές υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από κορονοϊό.

Οι ανεμβολίαστοι, ακόμη, είναι κατά 10 φορές πιο πιθανό, σε σχέση με τους εμβολιασμένους, να νοσήσουν βαριά και να νοσηλευτούν με κορονοϊό.

Σε ακόμη μια έρευνα, που δημοσίευσε το CDC, φαίνεται ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό όσον αφορά στην αποτροπή νοσηλειών σε σχέση με εκείνα των Pfizer-BioNTech και Johnson & Johnson.

{https://twitter.com/CDCgov/status/1436389091281620994}

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο της Moderna προστατεύονται κατά 95% από τη νοσηλεία, κατά 80% εκείνοι που έχουν λάβει της Pfizer και κατά 60% εκείνοι που έχουν λάβει της Johnson & Johnson.

Υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν, πάντως, ότι είναι προτιμότερο κανείς να εμβολιάζεται αμέσως παρά να περιμένει για το εμβόλιο της προτίμησής του.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί και προστατεύει από επικίνδυνες παρενέργειες του κορονοϊού», καταλήγει το CDC στο συμπέρασμά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.