ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλώρη για τα 77 δολάρια βάζει το αργό

21:09 - 06 Σεπ 2007 | Ειδήσεις
Τα 77 δολάρια πλησιάζει η τιμή του αργού μετά την απροσδόκητη αύξηση στη δυναμικότητα των αμερικανικών διυλιστηρίων και τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για τρομοκρατική απειλή δυτικών στόχων στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό της Αφρικής.

Η τιμή του αργού για παράδοση Οκτωβρίου ενισχύεται κατά 1,24% στα 76,67 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου τύπου brent ενισχύεται κατά 0,39% στα 75,51 δολ. ανά βαρέλι.

Με το 92,1% της δυναμικότητάς τους λειτούργησαν τα εργοστάσια την περασμένη εβδομάδα, 1,8 περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες απ’ ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση μετά τις 27 Ιουλίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της τάξεως του 0,3%.

Τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, κατηγορία στην οποία περιλαμβάνονται το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,25 εκατ. βαρέλια στα 132,2 εκατ., το υψηλότερο μετά τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ αναμενόταν άνοδος κατά μόλις 1 εκατ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για τρομοκρατική απειλή σε «δυτικούς» στόχους στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό της Αφρικής. Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται τόσο αυτοί που αφορούν τη διπλωματία, όσο και το εμπόριο.

Ο Mohammed bin Dhaen al-Hamli, πρόεδρος του ΟΠΕΚ που παράγει το 40% του παγκοσμίου πετρελαίου δήλωσε σε σημερινή έκθεσή του ότι παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου έχει αρκετά αποθέματα. Η δήλωσή του αυτή υποδεικνύει ότι μάλλον το διεθνές καρτέλ δε θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ημερήσια παραγωγή κατά τη συνάντηση των μελών του την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.