ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους

07:06 - 15 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σήμερα (15/9) η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το Μικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός πυραύλου άγνωστου τύπου από την ανατολική ακτή της, λίγες ημέρες μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης τύπου κρουζ.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης, ότι εντοπίστηκε ένα ίχνος, που μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα.

Η εκτόξευση έγινε μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για την επιτυχή δοκιμή ενός πυραύλου τύπου κρουζ μακράς ακτίνας δράσης τον προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τον πύραυλο αυτό, ως «ένα στρατηγικό όπλο μεγάλης σημασίας». Οι αναλυτές δήλωσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο πύραυλος αυτός, μπορεί να είναι το πρώτο όπλο της χώρας, αυτού του τύπου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι πύραυλος φαίνεται ότι έχει προσθαλασσωθεί εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει ότι δεν ανέμενε την προσθαλάσσωση του πυραύλου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με αναφορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 06:59 - 15 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.