ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «έλεος» της Παγκόσμιας Συνεργασίας και η Τεχνητή Νοημοσύνη!

13:11 - 15 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Στο «έλεος» της Παγκόσμιας Συνεργασίας και η Τεχνητή Νοημοσύνη!
Αν και αναμενόμενο, ξάφνιασε πολλούς -ειδικούς και μή- η πρωτοβουλία οκτώ Διεθνών Οργανισμών, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσουν μια νέα διαδυκτιακή πύλη, που φιλοδοξεί να προωθήσει την παγκόσμια συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη (AI)!

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, οκτώ διεθνείς οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια νέα πύλη που προωθεί την παγκόσμια συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η πύλη είναι ένα ενιαίο κατάστημα για δεδομένα, ευρήματα έρευνας και καλές πρακτικές στην πολιτική της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ιστοσελίδα είναι ένα one-stop shop για τα δεδομένα, της έρευνας και των καλών πρακτικών στην πολιτική AI.

Ο στόχος της πύλης είναι να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και το ευρύτερο κοινό να περιηγηθούν στο διεθνές τοπίο διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Παρέχει πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία και πληροφορίες, όπως έργα, έρευνες και εκθέσεις για την προώθηση αξιόπιστης και υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης που ευθυγραμμίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Βασικοί εταίροι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια περιλαμβάνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ)Βασικοί εταίροι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια περιλαμβάνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) και τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.