ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AUKUS: Η νέα τριμερής συμμαχία με απώτερο στόχο την Κίνα

00:03 - 16 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
AUKUS: Η νέα τριμερής συμμαχία με απώτερο στόχο την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αποκάλυψε την Τετάρτη (15/9) με δηλώσεις του μια νέα προσπάθεια να βοηθήσει την Αυστραλία να αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση της Κίνας.

Η ανακοίνωση ήρθε στο πλαίσιο μιας νέας τριμερούς εταιρικής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον Μπάιντεν να μιλά από τον Λευκό Οίκο για τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το CNN, η νέα σύμπραξη αναμένεται να αποτελέσει μια «καταιγίδα» διπλωματικών δεσμεύσεων για τον Μπάιντεν αυτό το φθινόπωρο, από τις συνεδριάσεις των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα έως τις συνομιλίες της Ομάδας των 20 (G20) τον Οκτώβριο στην Ιταλία.

«Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από καιρό πιστοί και ικανοί εταίροι και πλέον είμαστε ακόμη πιο κοντά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη ιστορικό βήμα για να εμβαθύνουμε και να επισημοποιήσουμε τη συνεργασία και των τριών εθνών, γιατί όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η τριμερής συνεργασία θα λάβει «σάρκα και οστά» μέσα από την νεοσύστατη ομάδα εργασίας, ΑUKUS, αρκτικόλεξο το οποίο παραπέμπει στα αρχικά των τριών χωρών Αυστραλία (Australia), Ηνωμένο Βασίλειο (United Kingdom) και ΗΠΑ (United States).

{https://twitter.com/POTUS/status/1438245698198249476}

Τελευταία τροποποίηση στις 00:05 - 16 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.