ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη δουλειά μόνο με πιστοποιητικό Covid-19 λέει ο Ντράγκι

08:43 - 17 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Στη δουλειά μόνο με πιστοποιητικό Covid-19 λέει ο Ντράγκι
Περίπου 18 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ιταλία θα πρέπει να έχουν διαβατήριο Covid-19.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει αυτό το πολύ αυστηρό μέτρο που καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει τολμήσει. Να πρέπει δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να προσέλθουν στην εργασία τους.

«Κατευθυνόμαστε προς την υποχρεωτική χρήση του "πράσινου διαβατηρίου" όχι μόνον για εργαζομένους στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε κατά του κορωνοϊού και μόνο με τον εμβολιασμό της ευρείας πλειονότητας του πληθυσμού μπορούμε να περιορίσουμε τις μολύνσεις», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος.

Στον τομέα της υγείας, το πρόστιμο που έχει ήδη αποφασιστεί για όσους εργαζόμενους επιχειρούν να μην σεβαστούν τον κανόνα του υποχρεωτικού πράσινου πιστοποιητικού και για τα διευθυντικά στελέχη που δεν πραγματοποιούν επαρκείς ελέγχους, ξεκινά από 400 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 1.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρέχεται στους πολίτες που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

 Όπως είναι φυσικό η ευρύτερη χρήση των πιστοποιητικό έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίθεση από τα δεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του League του Matteo Salvini, το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση Ντράγκι.

Η απόφαση δε έρχεται σε μια στιγμή που αρκετές κυβερνήσεις της ΕΕ αντιτίθενται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επέκταση των ελέγχων στις εξαγωγές εμβολίων.

Ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη έναν νέο οργανισμό με στόχο την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.