ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατασχέθηκαν πάνω από 4 τόνοι κοκαΐνης στο λιμάνι του Ρότερνταμ

11:15 - 18 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Κατασχέθηκαν πάνω από 4 τόνοι κοκαΐνης στο λιμάνι του Ρότερνταμ
Πάνω από 4 τόνους κοκαΐνης κατάσχεσαν τα ολλανδικά τελωνεία στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν βρεθεί στα χρονικά, όπως ανακοίνωσε χθες (18/9) η εισαγγελία της χώρας.

Η ποσότητα αυτή ναρκωτικών, η αξία πώλησης της οποίας εκτιμήθηκε πως έφθανε τα 301 εκατ. ευρώ, βρέθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο ξυλεία από το Σουρινάμ με προορισμό εταιρεία στην Πολωνία.

«Δεν είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει, είναι όμως όντως μια από τις μεγαλύτερες», είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα 4.022 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν», διευκρίνισε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η Ολλανδία έχει μετατραπεί σε μια από τις κυριότερες πύλες των ναρκωτικών – ιδιαίτερα της κοκαΐνης – που διακινούνται προς την Ευρώπη, κυρίως μέσω του Ρότερνταμ, του μεγαλύτερου λιμανιού της Γηραιάς Ηπείρου.

Το 2005 είχε κατασχεθεί στο λιμάνι αυτό ποσότητα 4.600 κιλών κοκαΐνης και αυτή αποτελεί μέχρι σήμερα «τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει καταγραφεί ποτέ» στο Ρότερνταμ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.