ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακή κρίση και... Ρωσία στο στόχαστρο της Ευρώπης

08:38 - 20 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Ενεργειακή κρίση και... Ρωσία στο στόχαστρο της Ευρώπης
Μόλις η οικονομική ανάκαμψη στερεοποιήθηκε και η αίσθηση της κανονικότητας επανήλθε, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενεργειακή κρίση που απειλεί να τη βγάλει εκτός πορείας.

Για το λόγο αυτό, οι τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου θα αποτελέσουν βασικό σημείο συζήτησης καθώς οι υπουργοί ενέργειας και μεταφορών της ΕΕ θα συγκεντρωθούν στη Σλοβενία.

Ορισμένοι ευρωπαϊκοί βιομηχανικοί κολοσσοί έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τον πόνο και αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το άλμα των τιμών θα μπορούσε να διαρκέσει το χειμώνα, ενισχύοντας περαιτέρω τον πληθωρισμό και διαβρώνοντας τη ζήτηση.

Η Ιταλία είναι η τελευταία χώρα που βυθίζεται στα κρατικά οικονομικά για να μετριάσει το πλήγμα: η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα δαπανήσει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία των καταναλωτών.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα νομοθέτων κάλεσε την Κομισιόν να ερευνήσει την υποτιθέμενη χειραγώγηση της τιμής του φυσικού αερίου από την Gazprom, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η ρωσική εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος μπορεί να χρησιμοποιήσει την αύξηση των τιμών της ενέργειας για να πιέσει πολιτικά το μπλοκ να ξεκινήσει τον αμφιλεγόμενο αγωγό Nord Stream 2.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.