ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικές εκλογές: Το 55% δεν θεωρεί «τελειωμένη» την πρωτιά

13:58 - 20 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους δεν θεωρούν ότι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής (26/9) στη Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει.

Μπορεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να έχει το προβάδισμα, αλλά σε νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της BILD, το 55% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη κριθεί η πρωτιά, ενώ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που διαμόρφωσαν την επιλογή ψήφου τους, το 24% θυμάται με αρνητικό τρόπο το γέλιο του 'Αρμιν Λάσετ (CDU) που «συνέλαβαν» οι κάμερες την ώρα που ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ενώ το 19% αναφέρεται στην «χαοτική κατάσταση που επικράτησε στην επιχείρηση αποχώρησης από το Αφγανιστάν».

Επίσης, το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι επηρεάστηκε από τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των υποψηφίων, το 16% από την υπόθεση λογοκλοπής στο βιβλίο της Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) και το 14% από την επιδρομή στο υπουργείο Οικονομικών του Όλαφ Σολτς (SPD), στο πλαίσιο έρευνας για τη λειτουργία της υπηρεσίας καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους τρεις Γερμανούς δηλώνει ακόμη ότι έχει αλλάξει άποψη τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ το 22% παραδέχεται ότι έχει μετακινηθεί περισσότερες φορές. Από αυτούς το 51% διευκρινίζει ότι άλλαξε γνώμη στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Όσον αφορά την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, το 47% δηλώνει πεπεισμένο ότι δεν είναι αδιάφορο για την καθημερινότητά του στο μέλλον, εάν θα είναι Καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς ή ο Άρμιν Λάσετ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 20 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.