ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ όσοι εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

23:24 - 20 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: Μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ όσοι εμβολιάστηκαν με AstraZeneca
Οι Ευρωπαίοι που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca θα μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο παρότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αναγνωρισμένο από την αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν, στο τέλος συνάντησης στην Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις αρχές Νοεμβρίου για όλους όσοι προέρχονται από το εξωτερικό υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

«Αυτό αφορά το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που είναι αναγνωρισμένα από την FDA», την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, εξήγησε ο Μπρετόν, αρμόδιος για τον συντονισμό της προμήθειας της ΕΕ με εμβόλια κατά της Covid και ο οποίος συναντήθηκε με τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς.

«Μου είπε ότι για τα άλλα εμβόλια, για το AstraZeneca συγκεκριμένα, η υγειονομική τους υπηρεσία είναι αυτή που θα αποφασίσει αλλά φαινόταν να είναι θετικός και αισιόδοξος», πρόσθεσε.

«Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις που είχαμε, είναι ότι ήταν πεπεισμένος πως ήταν αρμοδιότητα της υπηρεσίας υγείας αλλά βάσει των διαθέσιμων στοιχείων (για τα αναγνωρισμένα εμβόλια από τις ευρωπαϊκές αρχές υγείας), δεν υπήρχε ανησυχία», εξήγησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:30 - 20 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.