ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Ζήτησε διμερή διάλογο «για επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο»

19:02 - 22 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Ζήτησε διμερή διάλογο «για επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο»
Στην ομιλία που πραγματοποίησε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε τόσο στην ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Κυπριακό και δεν δίστασε να αναπτύξει τις... φιλόδοξες βλέψεις του για το Αιγαίο. Ζήτησε χαρακτηριστικά διμερή διάλογο «για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον όλων η συνέχιση της ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε: «Εύχομαι οι διαφορές να επιλυθούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Ομως είναι απαραίτητο να σταματήσει η νοοτροπία που αγνοεί την ύπαρξη της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο».

O κ. Ερντογάν ανέφερε πως «με τον ίδιο τρόπο πιστεύουμε πως τα προβλήματα στο Αιγαίο πρέπει να επιλυθούν μέσω του διμερoύς διαλόγου». Πρόσθεσε πως "η πρόταση μας για την διοργάνωση μιας “Διάσκεψης Ανατολικής Μεσογείου” με σκοπό τον διάλογο και τη συνεργασία, είναι ακόμη στο τραπέζι".

Για το Κυπριακό ο κ. Ερντογάν επέμεινε στη λύση των δύο κρατών, ενώ για το προσφυγικό ζήτημα ξεκαθάρισε πως η Τουρκία «δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την ανοχή να δεχθεί ένα νέο προσφυγικό κύμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.