ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν-Μακρόν «έσπασαν τον πάγο»- Επιστρέφει ο Γάλλος Πρέσβης- Ξεκινούν διαβουλεύσεις

19:35 - 22 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν-Μακρόν «έσπασαν τον πάγο»- Επιστρέφει ο Γάλλος Πρέσβης- Ξεκινούν διαβουλεύσεις
Την πρώτη τους επικοινωνία μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας AUKUS που προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας είχαν την Τετάρτη (22/9) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε "διαβουλεύσεις σε βάθος" ώστε να αποτρέψουν την κρίση που έχει προκύψει με τα πυρηνικά υποβρύχια.

Ως μία κίνηση... εκτόνωσης, η Γαλλία αποφάισε πως ο Πρέσβης της στις ΗΠΑ, θα επιστρέψει στην Ουάσινκτον την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, σημειώνεται πως στο τέλος Οκτωβρίου, Μπάιντεν και Μακρόν, θα συναντηθούν και από κοντά ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπορίς Τζόνσον, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις από τη μεριά της Γαλλίας και την κάλεσε χαρακτηριστικά να... συνέλθει.

«Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι από τους πιο αγαπημένους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο να ''prenez un grip'' σχετικά με όλο αυτό, ''donnez-moi un break'', διότι ουσιαστικά η Συμφωνία αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα προς τη διεθνή ασφάλεια. Πρόκειται για τρεις συμμάχους που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, μένουν ενωμένοι και δημιουργούν μια νέα συμμαχία ανταλλαγής τεχνολογίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 22 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.